Var ska du äta när du är i Herrljunga?

I Herrljunga finns det flera bra restauranger och caféer att njuta av. Asiatisk mat har vuxit sig mycket stark bland svenskar och speciellt thailändsk mat och i Herrljunga finns både Elly Thai och Thai Makinni Restaurant. Ellys Thai erbjuder alla speciella thairätter som Pad Thai och olika curryrätter. På sommaren går utmärkt det att sitta på deras mysiga uteservering och med läget på Storgatan är du mitt i centrum.

Var ska du äta när du är i Herrljunga?Herrljungas andra restaurang med thailändskt kök är Thai Makinni Restaurant som även den ligger på Storgatan men är en mindre restaurang som passar utmärkt för luncher och middagar. Närheten till tågstationen gör det ett populärt val för pendlare att köpa take-away med på resa eller hem efter jobbet. Båda thairestaurangerna har bra alternativ på maträtter för vegetarianer och veganer. De är även båda barnvänliga och populära bland just barnfamiljer.

Andra typer av restauranger och fik

Den mest traditionella restaurangen som finns i Herrljunga med mycket god mat är Trollabo Kvarn. Där serveras svenska maträtter i form en populär lunchbuffé med traditionell husmanskost, brunch på helgen och á la carte på kvällar. Det är en flitigt anlitad restaurang för olika typer av företagsevent så vi rekommenderar att ringa och boka ett bord. På fredagar är det en välbesökt after work med förmånliga priser på mat och dryck.

Fikakulturen har exploderat i Sverige och i Herrljunga finns ett par populära fikaställen där det ena är Blomdahls som ligger mitt i centrum på Storgatan. Det går att fika klassiskt fika som bullar och konditoribitar, äta goda smörgåsar och naturligtvis ta en kopp kaffe. Som på de flesta fik finns även specialkaffe som espresso, cappuccino och latte att köpa. På tågstationen finns Pars Café som passar perfekt för resenärer som vill köpa kaffe och tilltugg innan resan.

Det finns även flera pizzerior och kebabrestauranger i Herrljunga. Daniels pizzeria på Torget är en av de mest populära pizzeriorna som serverar utsökta pizzor på plats eller för avhämtning. Det finns även hamburgare och kebab att köpa. En annan populär pizzeria är Herrljunga Pizzeria som serverar vanlig pizza men även spännande panpizza med tjockare botten, en amerikansk typ av pizza. För pizzaälskare finns alla möjliga pizzor att välja bland och Herrljunga lämnar ingen besviken.