Platser du inte får missa i Stockholm

Stockholm är känt för sin skärgård, levande gatuliv och vackra vyer. I Sveriges huvudstad finner du garanterat något att uppleva eller besöka som passar dig och dina intressen, oavsett om du är och hälsar på i arbetet, på fritiden eller bor i staden. Här finns grönskande Hagaparken, ett aktivt krog- och nattliv och det Kungliga slottet. Även Sveriges riksdagshus, Drottninggatan med alla dess affärer och den blomstrande Kungsträdgården bör besökas i denna fina stad.

Platser du inte får missa i Stockholm

När du är i Stockholm är Gamla stan ett måste att se. Det var här Stockholms stad tog sin början, och i stadsdelen trängs idag charmiga gamla stenbyggnader med uteserveringar, museer och souveniraffärer. Här möter du alla sorters människor och finner många olika barer, restauranger och butiker. För den som gillar att gå finns även en mängd guidade turer vilket passar om du vill gå på spökvandring, en historisk tur eller bara vill veta mer om staden.

Djurgården

Något du verkligen inte får missa är Djurgården. Hit kan du ta dig med både buss och spårvagn, men det är även möjligt att åka färja om du vill få en chans att uppleva Stockholm från vattnet. Djurgården är känt för sina gamla ekar, och tillsammans med utsikten över vattnet gör detta ön väl lämpad för promenader. Du kan även äta på någon av de lockande restaurangerna eller besöka ett av de många museerna.

Bland de museum som Djurgården erbjuder finns ett par favoriter som är värda att besöka. Vasamuseet är en klassiker, och här kan du se det ståtliga Vasaskeppet som kantrade och sjönk på sin jungfruresa 1628 och lära dig om dess historia. En nykomling som lockar många besökare till ön är ABBA-museet som visar bland annat kläder och kostymer som bandmedlemmarna använt samt erbjuder dig en interaktiv utställning där du får testa att vara ABBAs femte medlem.

Platser du inte får missa i Stockholm

Förutom museer stoltserar Djurgården med Cirkus, där du kan gå på konsert eller teater, och nöjesparken Gröna Lund, som är beläget intill vattnet med bland annat tivoli och ett trettiotal åkattraktioner. Även friluftsmuseet Skansen bör besökas när du är i Stockholm då denna både erbjuder möjligheter att titta på exotiska och intressanta djur och historiska byggnader. För de yngre åldrarna kan också Junibacken, som bland annat bygger på Astrid Lindgrens fantastiska sagor, varmt rekommenderas.