De vackraste platserna i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land som har massor av vackra platser att bjuda på. Landets natur är mycket varierad vilket gör att du som besökare kan njuta av allt från magiska fjällvyer till vidunderliga havsutsikter. Att turista i Sverige är verkligen en upplevelse, både för människor från andra länder och för oss svenskar. Här nedan listas ett urval av de platser som allmänt anses vara de vackraste i Sverige.

De vackraste platserna i Sverige

De svenska fjällen är otroligt vackra, oavsett om du besöker dem för att åka skidor, klättra, vandra eller bara njuta av naturen. Varför inte vandra de 400 kilometerna längs Kungsleden eller besöka Kebnekaise och Treriksröset, den punkt där Sverige, Norge och Finlands gränser möts. Där kommer du garanterat att få njuta av spektakulär natur och fantastisk utsikt. Nationalparkerna i Sarek och Abisko med sina glaciärer, vilda forsar och unika flora är också väl värt ett besök.

Den svenska skärgården och andra magiska platser

De svenska skärgårdarna är unika då liknande platser bara finns på ett fåtal andra ställen i världen. Stockholms skärgård är med sina mer än 24 000 öar, skär och holmar världens fjärde största skärgård. Att förflytta sig runt med båt mellan alla dessa öar är en magisk upplevelse som alla borde få vara med om någon gång i livet. Här kan du uppleva solens magiska upp- och nedgångar på nära håll.

De vackraste platserna i Sverige

Sveriges västkust är en pärla som bjuder på några av de vackraste havsmiljöerna i landet. En av de vackraste platserna är Marstrand dit människor har vallfärdat under flera hundra år för att njuta av badortens vackra natur och många nöjen. Österlen i Skåne är en enastående vacker plats. Att röra sig bland de vidsträckta äppelodlingarna och pittoreska städerna är otroligt trevligt. Skeppssättningen Ales stenar måste också besökas då denna plats är full av forntida magi och mystik.

En annan plats som hamnar högt upp på listan över Sveriges vackraste platser är Gotland. Trots att ön bara är cirka 17 mil lång och 5 mil bred finns det stora variationer i naturen som skapar unika platser. Besök till exempel de stora raukfälten med stenstoder som är flera hundra miljoner år gamla. Den medeltida staden Visby är också mycket vacker, speciellt under sommaren när rosorna blommar längst innerstadens kullerstensgator.