Boenden i Herrljunga

Herrljunga är en liten stad men det finns ändå en hel del alternativ att välja mellan för dig som vill besöka staden. Anledningen till att du kan hitta så många olika boenden är att staden är en viktig järnvägsknutpunkt. En annan anledning till att det finns gott om boenden i Herrljunga beror på att detta är ett mycket mysigt samhälle, omgivet av ett vackert kulturlandskap och nära till natur.

Herrljunga är en stad som trots sin ringa storlek har gott om restauranger och uteställen. Staden är dessutom omgiven av mindre byar med gott om mysiga värdshus. Vill du bo i själva staden finns det inte så många hotell att välja bland men staden har ett mycket omtyckt stadshotell som ligger i direkt anslutning till järnvägsstationen. Detta hotell är det självklara valet för dig som vill bo bekvämt mitt i centrala Herrljunga.

Boende i Herrljungas omgivningar

Boenden i Herrljunga

De flesta som besöker Herrljunga gör det för att besöka stadens omgivningar. Vill du uppleva naturen på nära håll finns det gott om boenden utanför samhället. Några kilometer utanför samhället ligger byn Floby, här kan du bo i en historisk kvarn i pittoresk lantbruksmiljö. Denna kvarn har renoverats och här kan upp till sex gäster bo bekvämt i stugans tre sovrum och på kvällarna kan ni mysa vid den öppna spisen.

Vill du bo ännu bekvämare och reser du tillsammans med ett stort sällskap kan du hyra en hel herrgård ett par mil utanför Herrljunga. Denna herrgård har tre våningar och är på 600 kvadratmeter. Herrgården har åtta sovrum och stora sällskapsrum, öppna spisar och ett biljardrum. Trots storleken är detta boende förhållandevis billigt, hyran är cirka 1 500 kronor per natt. Här kan ni ägna er åt kräftfiske i ån som rinner igenom tomten.

Ett något mindre men otroligt mysigt boende hittar du i Alboga som ligger ett par mil utanför Herrljunga. Stugan ligger vid en bondgård där det finns får, hästar, kor, höns och grisar. Stugan har två våningar, två sovrum och är lämplig för upp till fyra personer. Denna stuga ligger bredvid en liten damm och inte långt från stugan ligger en sjö med möjlighet till bad och fiske. De bästa boendena i Herrljunga hittar du hos Airbnb.